Съдят полицай за управление на патрулка след употреба на алкохол

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо И.П., на 51 г. Той е предаден на съд за това, че на 25.01.2023 г. в Казанлък е управлявал лек автомобил „Шкода Рапид“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,56 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер”. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния Кодекс.

И.П. изпълнявал длъжността младши инспектор – старши полицай в Участък Павел баня към РУ – Казанлък при ОД на МВР – Стара Загора. Той имал правомощия да управлява патрулен автомобил – лек автомобил, марка „Шкода Рапид“.

На 25 януари 2023 г. в 20.30 ч. И.П. бил наряд в Участък Павел баня към Районното управление на полицията в Казанлък. Същата вечер той шофирал патрулния автомобил от Павел баня до Казанлък. Когато стигнал до сградата на РУ – Казанлък, слязъл от колата и там бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер”. Уредът отчел 1,56 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта му на базата на издишания въздух.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.П. е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от двеста до хиляда лева. Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи първо заседание по делото.

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн