Малчуганите от ДГ №66 „Детски рай“ са посланици на опазването на околната среда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2339381„Не замърсявай водата! Не руши на птиците гнездата! Не пали огън в гората! Поливай, но не късай цветята!“, с този призив малчуганите от ДГ №66 „Детски рай“ и директорът Силвия Стоянова посрещнаха зам.-кмета на Община Стара Загора Радостин Танев, началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова и екипът им. Заедно с представител на Организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак” АД гостите посетиха градината, посланик на опазването на околната среда, за да присъстват на открит урок по засаждане на еко градинка с цветя.

През следващите дни още старозагорски градини и училища ще подкрепят зелената инициатива. В няколко учебни заведения ще се проведе урок по разделно събиране на отпадъци, а още две градини ще осъмнат с цветни еко пространства.

Община Стара Загора и „Булекопак” АД напомнят и за провеждащия се конкурс за видеоклип на тема „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“. Срокът за изпращане на видеоматериалите е до 12 май, а първите трима с най-атрактивен клип ще получат награди: дрон, екшън камера и електронна книга.

IMG_2340IMG_2341
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн