Пъстро отбелязват Гергьовден в Старозагорско

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

GergiovdenШест старозагорски села празнуват своя празник на 6 май – Гергьовден. Това са Хрищени, Богомилово, Арнаутито, Дълбоки, Могила и Маджерито.

Ден по-рано, на 5-ти май, гости от близо и далеч ще очакват в най-голямото село в общината – Хрищени. Празничната програма започва в 11.00 часа, а организатори на проявата са местното кметство и НЧ „Стефан Генчев – 1901“. По време на събитието, народната певица Ирина Бойчева ще представи песните от новия си албум, а музикален поздрав ще отправи още и Динка Баракова. Във веселието участие ще вземат още талантливите хрищенски деца от ДГ №26 „Лилия“, ОУ „Христо Ботев“ и други.

Празник за Гергьовден в неговото навечерие спретват и кметството на село Богомилово и НЧ „Иванка Терзиева – 1927“. На площада пред сградата на читалището, от 17.30 часа, програмата започва с водосвет и продължава с концерт на децата от група „Усмивки“, филиал на ДГ №58 „Звездица“ в населеното място. На сцената ще се представят още самодейци от певческата и лазарската групи към НЧ „Ив. Терзиева – 1927“, както и детско-юношеската група към ФТШ „Орисия“ и танцьорите от ФТШ „Броеница“. За доброто настроение ще се погрижат още оркестър „Славяни“ и Симоне Маркова.

Петъчната вечер ще даде възможност на жители и гости на Арнаутито също да се насладят на празник. Организатори са кметството и НЧ „Светлина – 1928“. Началото на веселието е 19.00 часа, а в програмата участие ще вземат самодейната певческа група от село Борово и оркестър „Стара Загора“ с ръководител Неделчо Тончев.

Навръх Гергьовден кметството на село Дълбоки и НЧ „Св. Развитие -1878“ канят на празник с участието на ОФА „Загоре“ и оркестър „Румен Русев бенд“ от 10.30 часа.

С литургия и водосвет от 10.00 часа в храм „Св. вмчк. Георги Победоносец“ започва празничната програма в село Могила. Кръшни хора ще се вият от 12.00 часа на площада с изпълненията на талантливите танцьори от НЧ „Настроение – 2017“. Организатори на проявите са местното кметство, НЧ „Св. Климент Охридски – 1930“ и Пенсионерският клуб.

На „Цветен, зелен Гергьовден“ канят кметството и НЧ „Пробуда – 1928“ в Маджерито. Началото на веселието е от 17.30 часа, с участието на Женска фолклорна група, Лазарска група към НЧ „Пробуда – 1928“ и ДЮТС „Броеничка“.

Пъстро ще отбележат 6 май и в Стара Загора. От 11.00 часа, в парк „Александър Стамболийски“ (Алана), ще започне „Гергьовско веселие“ – фолклорен празник, с участието на НЧ „Св. Климент Охридски – 1858“.

От 11.30 часа на сцената пред Общинска администрация, ще прозвучи музикален поздрав от Общинския духов оркестър.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн