БСП – Стара Загора чества Деня на труда 1 май

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Социалистите ще работят за предпазване на хората от срив на реалните доходи в днешното време на кризи

1 май- Георги Гьоков1 май - БСП-Стара Загора„Днес, отчитайки постигнатото, сме изправени и пред нови неравенства, за които ние, като социалисти от Стара Загора, трябва да алармираме и работим за преодоляването им – това са регионалните неравенства. Сериозно се задълбочава разликата в икономическото развитие на столицата и близките около нея места за сметка на развитието на провинцията. Много често условията, при които се упражнява правото на труд, не са здравословно и безопасно организирани, което води до трудови злополуки и професионални заболявания“ – каза председателят на общинската организация на БСП в Стара Загора Велина Атанасова пред събралите се социалисти в парк „Пети октомври“. Социалисти и симпатизанти дойдоха с цветя да се поклонят пред паметната плоча на загиналите работници при трудови злополуки. Сред тях бе и народният представител Георги Гьоков.

„Ще продължаваме да настояваме за защитени условия на труд, за високи доходи, ще даваме отпор на ограбването на труда на хората, безогледната спекула и растящата корупция, бързото забогатяване на малцина за сметка на масовото обедняване на мнозинството, унищожаването на социалните придобивки, разграбването на създаденото обществено богатство“ – каза пред събралите се Гьоков. По думите му обществото ни трябва да постигне не само високо жизнено равнище за всички граждани, а и хармония в живота на човека, хармония в икономическото, техническото, културното и екологическото му битие.

Според социалистите един от резултатите на отворената българската икономика е изравняване на цените с международните цени. Това налага съответно повишаване на заплатите, съобразено с производителността на труда, покупателната сила на лева и икономическите възможности на стопанските организации и държавата.

„В краткосрочен план (време на мултиплициращи се кризи – икономически, политически, военни; инфлация, несигурност в международната обстановка) и в дългосрочен план, от БСП ще работим за такова съотношение между цените и заплатите, пенсиите, социалните плащания, стипендиите и всичко останало, което да предпазва от срив реалните доходи на населението. Това налага да се прилагат механизми за индексиране на заплатите, пенсиите и помощите поне в съответствие с растежа на инфлацията“, подчерта народният представител. След думите му присъстващите се поздравиха с Деня на труда, международната солидарност и свободата на словото на левия печат, споделиха спомени, интересни факти, дадоха идеи и си пожелаха добри дни за България.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн