Задържаха мъж за грабеж, извършен на пешеходна пътека в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Н.Г., на 30 г., за това, че на 22.04.2023 г. в гр. Казанлък е отнел чужди движими вещи – дамска чанта с намиращите се в нея мобилен телефон, документи и пари, всичко на обща стойност 657 лева, от владението на М.П., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 22.04.2023 г. през нощта, около 03.30 часа, пострадалата пресичала кръстовище на пешеходна пътека в централната част на Казанлък. Н.Г. минал покрай нея и дръпнал силно дамската й чанта, дръжката се скъсала. Н.Г. отнел чантата и побягнал в неизвестна посока. Оставил мобилния телефон в заложна къща. След разкриване на престъплението част от вещите са върнати на пострадалата.

На 21.04.2023 г. през нощта Н.Г. е установен като извършител и на друго престъпление – опит за грабеж. Той се опитал да отнеме чанта от друга жена, но не успял. Пострадалата била съборена на земята и Н.Г. я влачил около 3 метра, като дърпал чантата й.

Н.Г. е неосъждан, но поради високата степен на обществена опасност на деянието наблюдаващият прокурор днес внесе в Районен съд – Казанлък искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн