Ветеринарномедицинският факултет към Тракийския университет празнува 100 години през месец май

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1637Ветеринарномедицинският факултет към Тракийския университет в Стара Загора, основан през месец май 1923 г., ще отпразнува своя вековен юбилей и 100 години ветеринарномедицинско образование в България.

Тържествената церемония ще се състои на 11 май 2023 г. (четвъртък) от 10:30 ч. в голямата зала на Операта. По време на церемонията ще бъде връчена почетна диплома за доктор хонорис кауза на проф. Аксел Веренд (Германия) и почетни награди от Президента на Република България.

Ден по-рано, на 10.05.2023 г., ще стартира национална кръгла маса по FOOD SECURITY (сигурност на храните), фестивал на знанието и откриване на спортна универсиада с концерт пред Община Стара Загора.

На 12 май ще се проведе международна научна конференция „ONE HEALTH”, посветена на научните постижения в областта на ветеринарната медицина, аграрните науки и медицината.

Подробна програма за мероприятията, на сайта на ВМФ – http://uni-sz.bg/truni6
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн