Задържаха 43-годишен мъж за грабеж на пари и вещи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем А.Н., на 43 г., за това, че в периода от 14 до 16 април 2023 г. в гр.Ст.Загора, в условията на продължавано престъпление, на три пъти е отнел чужди движими вещи – пари и вещи, от владението на двама мъже, на 72 г. и 52 г., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплаха – престъпление по чл.198 ал.1 вр.с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Двамата пострадали мъже обитавали фургон, тъй като били без дом и живели от социални помощи. На 14 април 2023 г. по –възрастният от тях бил сам в помещението. Около 1 ч. през нощта във фургона влязъл А.Н. Той носел в ръката си дървен прът. Осветил пострадалия с фенер, надвесил се над него и му поискал парите. Съборил го на земята. Пострадалият се уплашил и му дал 50 лв. На 15 април 2023 г. през нощта А.Н. отново отишъл във фургона. Там 72-годишният мъж бил сам. А.Н. бил в нетрезво състояние и със заповеднически тон поискал пари. Свидетелят бил изплашен и предал наличните си още 65 лв. На 16 април 2023 г. през деня във фургона били двамата пострадали, когато отново при тях влязъл А.Н. Той претършувал дрехите на 72-годишния пострадал и взел малка сума пари. След това започнал да удря 52-годишния мъж и му отнел якето и елека, с които бил облечен. Взел и едно радио. Общата сума на отнетите пари е 173 лева. А.Н. е осъждан за кражби, изтърпявал е наказание лишаване от свобода.

Днес Районна прокуратура – Стара Загора внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Н.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн