Задържаха старозагорец, мамил с уреждане на шофьорски книжки без изпит

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем М.Г., на 48 г., за това, че в периода от месец януари 2022 г. до месец декември 2022 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, е въвел в заблуждение шестима пострадали, че ще ги уреди да си вземат изпитите пред ДАИ и ще ги снабди със свидетелства за управление на моторно превозно средство, като с това им причинили имотна вреда в размер на общо 9700 лева – престъпление по чл. 209 ал.1 вр.с чл.26 ал.1 от Наказателния Кодекс.

М.Г.познавал част от пострадалите свидетели, а с други се запознал случайно. Той ги въвеждал в заблуждение, като се представял за инструктор и ги подканял да карат шофьорски курсове при него. Обещавал им, че ще ги уреди да вземат изпита по листовки пред ДАИ, без да се явяват на него. Казвал, че може да замени гръцка и полска книжки с такава по български образец и да ги снабди със свидетелство за управление на автомобил. Неколкократно били провеждани срещи между М.Г. и пострадалите свидетели, при които той ги убеждавал, че ще им предостави обещаните шофьорски книжки, а те от своя страна му давали различни парични суми, но така и не получили документите.

М.Г. е осъждан и е търпял ефективно наказание лишаване от свобода. Според наблюдаващия прокурор е налице висока степен на обществената опасност на деянието и на извършителя му, поради което М.Г. е бил задържан за срок до 72 часа.

Районна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г., което е уважено.

Определението на съда подлежи на обжалване.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн