Съдят 41-годишен казанлъчанин за причинена тежка телесна повреда на жена в условията на домашно насилие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо М.С., на 41 г. Той е предаден на съд за това, че от неустановена дата през месец август 2022 г. до 05.09.2022 г. в гр. Казанлък е причинил на 32-годишната З.К. тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на всички пръсти на дясната ръка – престъпление по чл.128 ал.1, вр. с ал.2 от НК. М.С. е предаден на съд и за това, че от неустановена дата през месец август 2022 г. до 05.09.2022 г. в гр. Казанлък противозаконно лишил от свобода З.К., като деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалия и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия – престъпление по чл.142а ал.5, вр. с ал.4, вр. с ал.1 от НК.

М.С. и З.К. живеели от 17 г. на семейни начала. Те имали четири деца. На неустановена дата през месец август 2022 г. М.С. нанесъл побой на пострадалата с дървена дръжка на лопата, като я удрял многократно по главата, ръцете и цялото тяло. Той се уплашил, че ще бъде съден за побоя и лишил жената от правото на лечение и от правото свободно да излиза от жилището им, за да не я види някой. М.С. я държал заключена в продължение на месец. През това време раните й се възпалили и тя изпитвали силни болки, получила гангрена. На 05.09.2022 г. родителите й подали сигнал на тел.112, че не са виждали дъщеря си повече от месец и нямат връзка с нея. Служители на МВР посетили адреса и установили пострадалата З.К. в тежко състояние.

Спрямо М.С. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 7 септември 2022 г. Предстои Районен съд – Казанлък да насрочи разпоредително заседание по делото.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн