Съвместно сътрудничество с хотелиерския бизнес договаря Тракийският университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2799IMG_2812Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков посрещна на работна среща в Стара Загора днес Красимир Станев, изпълнителен директор на „Албена“ АД – най-голямата хотелиерска компания в България. Дружеството притежава три курорта по българското Черноморие – курортен комплекс Албена, ваканционно селище “Приморско” и ваканционно селище “Бялата лагуна”, управлява множество дъщерни компании в индустрии, подкрепящи основния бизнес – транспорт, медицина и балнеология, туроператорска дейност, селско стопанство, строителство. На срещата присъстваха още Маринела Цанева – директор експлоатация на компанията, д-р Тамара Стойкова – главен санитарен инспектор при Албена АД и Живко Стоянов – директор на дъщерното дружество „Еко агро“, както и представители от екипа на Тракийския университет.

Основна тема на дискусията с гостите беше възможността за откриване на лаборатория за контрол на качеството на храните в Албена като част от Централната научноизследователска лаборатория на Тракийския университет. Амбицията на „Албена“ АД е изследователското подразделение да бъде оборудвано максимално бързо и още този туристически сезон да заработи, за да се гарантира високо качество и безопасност на храните, предлагани в комплекса.

Делегацията от „Албена“ имаше възможност да разгледа Централната научноизследователска лаборатория на Тракийския университет. Доц. Беев – микробиолог и ръководител на лабораторията, демонстрира модерното оборудване и видовете анализи, които се провеждат в нея. След посещението си и във фермата на Академичния технологичен комплекс на университета, Живко Стоянов сподели, че е впечатлен, особено от вкусовите качества на млечните продукти (сирене и кашкавал) с марката на Тракийския университет.

В рамките на визитата двете страни обсъдиха и други области за сътрудничество като съвместни проекти в областта на храните, стажантски програми, рекламно-информационни кампании и др. Представителите на Албена АД споделиха, че проявяват силен интерес към привличането на студенти от Тракийския университет като стажанти в различните бизнес направления на холдинга. Бъдещите специалисти в областта на аграрните науки и ветеринарната медицина биха могли да стажуват във фермата и овощните стопанства на компанията. Не по-малък интерес представляват и студентите, изучаващи технология на храните, технически и ИТ специалности, като компанията би могла да осигури и тяхното настаняване за периода на стажа.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн