Авиобаза Безмер отваря врати за Международния ден на авиацията 12 април

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

BezmerМеждународният ден на авиацията и космонавтиката 12 април ще бъде отбелязан с различни прояви. На 12 април, сряда, в авиобаза Безмер ще се проведе „Ден на отворени врати”. От 9.30 до 12:30 ч приятелите на авиацията ще имат възможност да разгледат модернизираните самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. Музеят на авиобазата ще бъде отворен за посетителите, където те ще могат да се запознаят с историята й, част от която е вторият български космонавт – Александър Александров.

В Пловдив Музеят на авиацията ще отбележи празника със специална програма от 9.00 ч. до 18 ч. Тази година акцентът е върху българския принос в областта на космическите изследвания и технологии. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с български разработки, летели в Космоса, представени в изложбата на секция „Слънчево-земна физика“ към Института за космически изследвания и технологии – БАН. Гостите ще могат да тестват и своята пространствена ориентация с моно-жироскоп. Атракционът е единственият подобен в България и наподобява уред за изпитване на астронавти и пилоти. Събитията от програмата са включени в цената на билета.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн