Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС: Гласувах, за да върнем България на пътя на развитието, стабилността и градежа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Krasinir-Valchev-2В 10.45 ч. водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Старозагорския избирателен район Красимир Вълчев гласува в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи “Проф. Минко Балкански” – Стара Загора.

“Гласувах, за да върнем България на пътя на развитието, стабилността и градежа и да спасим региона – каза той пред медиите, след като пусна хартиена бюлетина в 15-та секция. – През последните две години се видя, че не само не вървим нагоре, а и се борим за това, да минимизираме загубите и поразиите. Мисля, че всички вече разбраха, че самоцелното експериментиране носи само щети. Гласувах срещу популизма от двете изминали години, защото може би в малка степен осъзнаваме колко голяма заплаха е той. Ако го пресечем, това ще се почувства силно в следващия период.

“Гласувах и в парламента за връщането на хартиената бюлетина – припомни Красимир Вълчев на въпрос за начина му на гласуване. – Нашите съмнения за машинния вот остават. Целият демократичен свят гласува с хартия. Това, което направихме, е да дадем право на повече български граждани да гласуват благодарение на това, че беше върната хартиената бюлетина. Днес разбрах, че много наши сънародници, включително и над 90-годишни, са отишли отново да гласуват. Това е демокрацията – всеки да има право на избор и мисля, че ние го осигурихме.”

По повод на това, че даде вота си в новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи, водачът на листата на ГЕРБ-СДС припомни, че Стара Загора е един от трите региона в страната с най-голям потенциал за развитие. “В следващите години е много важно да имаме развитие на информационните технологии. Това стана с откриването на нови специалности в Тракийския университет и с тази гимназия. Поздравления за Община Стара Загора, че я направи толкова бързо, толкова добре. По този начин Стара Загора ще бъде в центъра на развитието на информационните технологии. Техният сектор е този, който задържа млади хора в страната и в регионите. През последните години повече ИТ-специалисти са се върнали в България, отколкото са я напуснали. Това е начинът да подпомогнем развитието на региона с тази гимназия” – сподели Красимир Вълчев.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн