Маноил Манев, старозагорски кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС, внесе жалба в РИК – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Публикацията във Фейсбук, станала повод за жалбата

Публикацията във Фейсбук, станала повод за жалбата

Маноил Манев внесе жалбата в РИК - Стара Загора

Маноил Манев внесе жалбата в РИК – Стара Загора

Маноил Манев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район и председател на Областния предизборен щаб на коалицията, внесе жалба в Районната избирателна комисия в Стара Загора. Копие е изпратено и до изпълнителния директор на „Информационно обслужване“ АД.

В нея се казва: „От публикации в интернет пространството, една от които е поместена във Фейсбук, ми направи впечатление, че лицето Дамян Красимиров Тилев, директор на „Информационно обслужване“ – клон Стара Загора, участва в организираното от „Продължаваме промяната“ и Движение „Да, България“ партийно обучение на членове на СИК и застъпници от квотата на Движение „Да, България“. Считам, че Дамян Красимиров Тилев в качеството му на представител на „Информационно обслужване“ АД и директор на „Информационно обслужване“ – клон Стара Загора, не позволява участието и асоциирането му с политически движения и партии по какъвто и да било начин. Той се явява служебно лице по смисъла на закона по отношение на изборния процес, на когото е възложена служба и което има пряко участие в изборния процес. Присъствието на Дамян Красимиров Тилев на подобен тип обучения дава сериозни поводи за съмнение в поетите и декларирани от последния (с нарочна декларация) задължения за поверителност и опазване на информация (данни, документи, материали и/или записи, технически или други), която му е станала известна и до която му е предоставен достъп в служебното му качество на директор на „Информационно обслужване“ – клон Стара Загора.

Моля да извършите проверка съгласно Вашите компетенции, както и всички необходими действия, за да установите дали е налице конфликт на интереси и/или нарушение на изборното законодателство. В случай, че установите неправомерни действия, моля да наложите предвидените за това санкции. В случай, че установите неправомерни действия вън от Вашите компетенции, моля да сезирате служебно компетентните органи за оказване на съдействие.“

Маноил Манев настоява в жалбата си за отстраняването от длъжност на Дамян Красимиров Тилев до обявяването на резултатите от изборите на 2 април 2023 г.

Към жалбата са приложени публикации в публичното пространство, провокирали нейното входиране в РИК – Стара Загора.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн