От 5 април отново очакват кандидати за проекта по подмяна на отоплителното оборудване

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Otoplitelno oborudvaneНа 5 април на сайта на Община Стара Загора ще бъде публикувана втората покана за кандидатстване по Основната фаза на проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” LIFE17 IPE/BG/000012 – LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза на проекта и са включени в резервния списък, се класират по право за участие в Основната фаза за същия имот и за същото отоплително оборудване. В случай, че желаят да продължат участието си в проекта и да им бъде подменено отоплителното оборудване през Основната фаза, те трябва да посетят офиса на Програмата в Община Стара Загора, където да подпишат актуализирания образец на Декларация Д1. Те не подават наново пакета от документи, а на място ще се обработи потвърждението им за участие, но не по-късно от крайния срок за кандидатстване, който е 31 декември 2023 година.

Одобрените кандидати за подмяна на уреди от първата покана за кандидатстване по Основната схема, които имат сключени договори, нямат право да кандидатстват отново по настоящата покана.

Главната цел на проекта е да допринесе за намаляването на количеството на фините прахови частици – основен проблем на качеството на въздуха в България. Замърсяването с ФПЧ най-често е резултат от използването на твърдо гориво за битовото отопление през зимата, съчетано с емисиите на вредни вещества от автомобилния транспорт.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн