Обявиха регламента на 40-я Национален младежки конкурс за поезия “Веселин Ханчев” – Стара Загора ’2023

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Veselin Hanchev 2През есента на 2023 г. за четиридесети път Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия “Веселин Ханчев”. Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като една необходимост за тяхното развитие. За много от участниците той е първо признание, първа публикация, първа стихосбирка. Националният конкурс е утвърдена школа за откриване на таланти, пространство за контакти и творчески обмен, място за раждане на нови творчески идеи. Тук младите творци се срещат с известни поети, общуват с критици и издатели, опознават се и създават нови приятелства.

Уважаеми дами и господа,

Ще сме Ви благодарни, ако проявите съпричастност към този наистина стойностен младежки литературен форум и предоставите на съответните институти, училища, читалища и центрове за работа с деца регламента за участие в конкурса.
Надявайки се на Вашето положително отношение, оставаме с най- добри чувства за проявеното разбиране към благородната кауза на Националния младежки конкурс за поезия “Веселин Ханчев”. Желая успех на всички участници и очакваме Вашите поетични творби.

Милена ЖЕЛЕВА,
зам.-кмет на Община Стара Загора

 

ХL НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ  “ВЕСЕЛИН ХАНЧЕВ”, СТАРА ЗАГОРА `2023

Организатори: Община Стара Загора, Библиотека „Родина”, Къща музей „Гео Милев“

Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви.

РЕГЛАМЕНТ

1. В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса – 27.10.2023 г. (родени след 27 октомври 1998 г.), които нямат издадена стихосбирка.

2. Конкурсът е явен. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби. 

3. Жури
Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

4. Награди:
Първа награда – призът Златното яйце и издаване на самостоятелна първа стихосбирка.                          Втора и трета награда – парични премии.                                                                                                Присъждат се и поощрения.

5. Отчитане на резултатите:
Резултатите от ХL Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 27 октомври 2023 г. (петък).

По традиция за участниците в НМКП „Веселин Ханчев” се организира Поетическа работилница с участие на журито, която през 2023 г. ще се проведе на 28 октомври (събота).

Конкурсната програма ще бъде изпратена на посочен от участника електронен адрес след 17 октомври 2023 г.

Творби на участниците се приемат до 28 септември 2023 г. на:
e-mail: librodinabg@gmail.com, факс: 042 603 950 или с препоръчана кореспонденция на адрес:  6000 Стара Загора, бул. „Руски“ 17, Библиотека „Родина”.

Изпратените текстове трябва да са придружени с точно посочени: име, презиме и фамилия на участника; настоящ адрес; телефон; дата, месец, година и място на раждане.

Пътните и нощувките са за сметка на участниците. Организаторите осигуряват нощувки на преференциални цени при предварителна заявка до 24 октомври  2023 г.

Телефони за връзка, информация и заявки за хотел:
0884 477 915 – Красимира Лекова, 0886 463 731 – Слава Драганова,  042 630 113, 042 603 950 – Библиотека „Родина”
042 614 863, 042 614 862 – Отдел „Култура”, Община Стара Загора.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн