Изложба в зала „Байер“ представят Моника Роменска и Дарина Пеева

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0432На 4 април, вторник, от 18.00 часа изложба представят Моника Роменска и Дарина Пеева, лауреати на Националната изложба „Графичен форум“ 2021 г. Експозицията ще бъде показана в изложбена зала „Лубор Байер“ и се осъществява по покана на представителството на СБХ в Стара Загора.

Дарина Пеева показва графични серии, в които човешкото присъствие е по-скоро отсъствие и дистанция. Деконструкцията на фигурите и включване на машинни елементи подчертават преходността на материята и усилията за приспособяване в средата. Творчеството й обединява печатната графика, колажа, обекта и видеото. От 2007 г. е член на Дружеството на виенските художници Künstlerhaus.

Моника Роменска ръководи галерията “Работа с хартия” в Пловдив и е един от инициаторите за създаването на Център за съвременно изкуство в Баня Старинна. Работи в областта на графиката, живописта, артистичната книга и инсталацията.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн