Тестват сирените в Стара Загора на 3 април

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Sirena 460 vНа 3 април 2023 г., понеделник, на територията на град Стара Загора ще бъде извършена редовната техническа проверка и пълна профилактика на сиренната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Заедно със сирените ще бъдат задействани и локалните автоматизирани оповестителни системи за опасност в големи обекти.

При проверката на техническата изправност освен националния звуков сигнал за тревога ще бъде излъчена и гласова информация както на живо от говорител в Оперативния център, така и предварително записани съобщения, което не следва да безпокои населението.

Съвременната сиренна система е част от Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) и е монтирана в Стара Загора по европейски проект, като работи от 2019 година. Съгласно Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, същата се тества два пъти годишно – в първия работен ден на месец април и на месец октомври.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн