Старозагорската ППМГ “Гео Милев” е домакин на партньорска среща по Национална програма “Иновации в действие”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0334IMG_0393Старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма “Иновации в действие”. Темата на форума, който е с начало 27 март и продължава до 30 март, е “Експериментът – съвременен метод за качествено образование по химия и опазване на околната среда”. Техни партньори и гости на Стара Загора са представители от ПГ “Христо Ботев” – Попово, ППМГ “Никола Обрешков” – Казанлък и ППМГ “Васил Левски” – Смолян. Официалното откриване на срещата бе озвучено от новосъздадения химн на гимназия „Гео Милев“ – “Горди наследници”, спечелен по проект на Национална инициатива за създаване на химни за българските училища.

„С огромно вълнение съм тук и искам първо да ви поздравя за химна, който чухме. Бъдете горди с него и го прославяйте навсякъде. Поздравявам ви и за домакинството на тази стойностна програма и приветствам гостите в нашия град, нека се чувстват сърдечно приети при нас. Успех на форума!“ – поздрави присъстващите зам.-кметът на общината Надежда Чакърова.

„От 2021 г. сме в списъка на иновативните училища, а от една година подготвяме и разширение на иновацията – освен в химията искаме да допринесем и в другите природни науки. Благодаря на колегите от град Попово, тъй като те бяха първи инициатори и от тях усетихме подкрепа и вдъхновение. Надяваме се срещата ни и в нашия град да бъде изпълнена с много емоции и положителни равносметки“ – сподели Мариета Петрова, директор на ППМГ „Гео Милев“.

Възпитаници на Природоматематическата гимназия показаха талант и изпълниха специална програма, включваща балет, народни танци и пеене. Официалното откриване завърши с покана към гостите да се включат в традиционно българско хоро в двора на училището.

Форумът по програма “Иновации в действие“ продължава с представяне на материалната база на училището, реализирани проекти и възможности, дискусия, както и посещение на учебен час по химия и обиколка на лабораторията. Малко по-късно през деня ще се проведе състезание „Аз обичам Стара Загора“, а след това учениците ще тръгнат към Зоопарка. На 29 март е планирано посещение на Природонаучния музей в Пловдив, както и образователен семинар.

Официални гости на събитието бяха още Станимира Димитрова – началник на отдел „Образование“, Милена Йолдова-Стоянова – началник на РУО Стара Загора, Мария Цоловска – старши експерт по организация на средното образование и Кузман Кузманов – старши експерт по природни науки и екология.

IMG_0378IMG_0329IMG_0364IMG_0355
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн