Представят проект “Уча, играя, творя в Старозагорския музей”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Museiat_660На 28 март (вторник) 2023 г. от 14:00 ч. на 4-то експозиционно ниво в РИМ-Стара Загора ще бъдат представени резултатите от проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей“.

Проектът е финансиран от Министерство на културата и основната му цел е популяризирането на богатото културно-историческо наследство на Старозагорския регион сред подрастващото поколение.

По проекта са изработени четири образователни модула-игри, които ще направят музейните експозиции по-привлекателни за детската аудитория. Изготвени са печатни материали (илюстрации за оцветяване и занимателни листи), които ще бъдат допълнителен образователен ресурс към темите от музейните образователни програми. Обновено е мебелното оборудване за провеждане на извънкласна дейност в музейна среда.

С демонстрация на игровите модули в събитието ще вземат участие ученици от II ОУ „Петко Рачов Славейков“ и ОУ „Кирил Христов“.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн