Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се провежда в област Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

23 (1)Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони се провежда в област Стара Загора. Акцията стартира в ранните сутрешни часове и се провежда от служители на ОДМВР – Стара Загора и районните управления в областта.

Извършват се проверки съвместно с представители на Държавно горско стопанство и Областна дирекция „Безопасност на храните“. Обект на проверките са различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазването на Закона за движение по пътищата.

До момента в хода на планираните мероприятия са проверени 621 лица, 328 МПС, 27 търговски обекта. По ЗМВР са задържани 16 лица. Съставените протоколи по чл.64 и 65 от ЗМВР са 24. Проверени са 14 заложни къщи. Съставени са 140 акта и фиша. Най-много нарушения са констатирани по Закона за движение по пътищата. Регистрирани са били общо 10 престъпления. Започнати са били 4 досъдебни производствa и едно бързо производство. Полицейските служители са намерили и иззели 71 незаконно притежавали ловни патрона от адрес в гр.Крън, намерени и иззети са дрехи от защитени търговски марки от търговски обекти в Стара Загора. На три адреса е установено незаконно съхранение на дърва. Установен е случай на водач, който управлявал моторно превозно средство с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Съставени са 8 акта и констативни протоколи на други органи.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн