Стартира петата кампания на Младежкия общински съвет в Стара Загора „Дари, за да зарадваш“.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

321646145_1694265390971228_2475421839395416644_nkampania1Идеята на Великденската инициатива е да се помогне на хората в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме, можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да зарадваш някого, направи скромно дарение на човек в нужда, за когото един топъл обяд или хранителен пакет означава много” – коментират младежите. – Призоваваме в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели средства за поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълъг срок на годност. Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към православния храм “Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в кв. „Зора“.

Всеки, който желае да се включи, трябва да има предвид, че хранителните пакети (боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, шоколад, олио или консерви) трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията ще се събират в Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патриарх. Евтимий” 176, до 13.04.2023 година във всеки работен ден от 08.30 до 21.00 часа. За повече информация – на тел.042 639 974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.

През 2018 г. Младежкият общински съвет стартира благотворителната целогодишна кампания и така досега – за пета поредна година. В коледното издание на кампанията се дариха за социалната кухня в църковния храм „Св. Паисий Хилендарски“ над 800 кг хранителни продукти, които стигнаха до социално слаби семейства и самотни възрастни хора, които имат нужда и в делници и празници от нашата подадена ръка. „Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!” – призовават организаторите.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн