Задържаха петима за извършено умишлено убийство в центъра на Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

GetImageОкръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми 42-годишната А. Е., С. Е., на 41 г., М. Ш., на 22 г., С. Т., на 21 г., и К. К.,на 16 г., непълнолетен, за това, че на 20.03.2023 г. в гр. Казанлък, в съучастие като съизвършители, умишлено са умъртвили Р.С., на 37 г. – престъпление по чл. 115 вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Престъплението, за което са привлечени като обвиняеми петимата, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Утре, 24 март 2023 г., Окръжна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Надзорът и ръководството на разследването по делото се извършва от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора, в който участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, и Лазар Христов, директор на ОД на МВР – Стара Загора.

Директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Лазар Христов обяви, че конфликтът между двата рода е назрял още през 2022 година. В периода от октомври 2022 г. до февруари 2023 г. са били образувани четири досъдебни производства и две проверки, свързани с инциденти между двете фамилии. Изготвени са били протоколи за предупреждение по ЗМВР и писмени разпореждания. Ежедневно е бил осъществяван обход на махалите в селата. Проведени са били две срещи с участието полицейски служители, представители на двата рода, кмета на община Павел баня и кметовете на селата. Осъществена е била проверка по Закона за гражданската регистрация, за резултатите от която е била уведомена общинската администрация в Павел баня. След единия от инцидентите в рамките на две седмици е имало засилено полицейско присъствие в двете села, съвместно със служители на жандармерията. След инцидента на 20 март отново беше засилено полицейското присъствие на територията на двете села, което продължава и към момента.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия на полицейските служители от РУ-Казанлък във връзка с масово сбиване в Казанлък на 20 март 2023 г., вследствие на което загина 36-годишен мъж, като извършители на деянието са установени петима – трима мъже, жена и 16-годишно момче. Работата по случая продължава в рамките на започнато следствено дело, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн