С първа копка кметът на Чирпан Ивайло Крачолов стартира реконструкцията на пътя Винарово – Могилово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Първа копка - 02Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов даде старт на основния ремонт и реконструкция на участък от общински път 1226, свързващ селата Винарово и Могилово, финансиран от МРРБ.

„Започна дългоочакваният основен ремонт от могиловци, винаровци, стоянзаимовци, изворовци. Пътят SZR1226 е един от приоритетите в инфраструктурното подобряване на община Чирпан. Още в началото на мандата казахме, че залагаме 10-годишна програма за развитие и поетапно я реализираме. След близо 3-годишните усилия на общинското ръководство днес стигнахме до тази първа копка“, заяви пред събралите се могиловци, винаровци и гости на церемонията кметът Ивайло Крачолов.

Кметът благодари на всички работили по проектирането, решените геодезични проблеми и за ежедневното взаимодействие с шест институции, за да се финализира проектът. Специални поздравления от него получиха гл. архитект, ръководителят на строителната общинска дирекция, Общинският съвет за всеотдайната дългогодишна работа, както и финансиращото министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Той информира присъстващите за одобрението на ремонт на пътя гр.Чирпан – с.Ценово на стойност 3 млн. лв. за първите 3 км, които са в най-тежко състояние. „В момента проектираме пътя с. Гита – с. Осларка и отбивката за с. Държава, в плановете ни са проектирането на пътя с. Изворово – с. Стоян-Заимово – с. Могилово. В рамките на 6-7 години напълно е реалистично да ремонтираме всичките си четвъртокласни пътища. В селата Винарово и Могилово направихме ремонт на тротоарите, тече ремонтна дейност в Зетьово, Златна ливада, Целина и др. За общинското ръководство са важни малките населени места и правим възможното, въпреки трудностите“, подчерта кметът.

Отец Иван благослови начинанието, което стартира с ритуала на първата копка, направена от кмета Ивайло Крачолов и Татяна Чаръкчиева, представител на дружеството-изпълнител на ремонта. Средствата са в размер на близо 3 млн. и 839 хил. лева. Това е най-голямото финансиране за основен ремонт на IV-класен път за последните 40 години в община Чирпан.

Първа копка - 01
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн