АРТЕРИА: Предстоящи събития до края на март в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Poster-KristiyanTakov-Square-big-pngИмаме удоволствието да споделим с вас информация за събитията организирани от АртЕриа и Книжарница в Куфар, които ще се проведат в Регионална библиотека “Захарий Княжески” до края на март:

18.03. от 18:00 ч. – прожекция на документалния филм “Моралът е доброто” за живота и дейността на доц. Кристиан Таков на реж. Веселин Диманов

21.03. от 18:30 ч. – прожекция и среща с екипа на филма “МАЙКА” на реж. Зорница-София Попганчева – създаден по истинска история

25.03. от 16:00 ч. – “Истории за преводачи: Камино нинджи” – Какво е общото между поклонническия маршрут Камино и преводаческата работа?
среща-разговор с Крум Крумов и Невена Дишлиева-Кръстева. Модератор: Златина Желева

25.03. от 18:00 ч. – допълнителна прожекция на филма “МАЙКА” на реж. Зорница-София Попганчева

31.03. от 18:30 ч. – последна прожекция на документалния филм ЖЕНА | WOMAN на тандема Анастасия Микова и Ян Артюс-Бертран

* * *
Допълнителна информация:

18.03. /събота/ от 18:00 ч. – шеста прожекция на документалния филм за живота и дейността на доц. Кристиан Таков Стара Загора „Моралът е доброто“.

Филмът се превърна в един от най-гледаните български документални филми за всички времена. Лентата е свидетелство за житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България.

Във филма са представени множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.

Екипът, който стои зад създаването му е съставен от изключително млади хора. От премиерата на 7.11.2022 г. до днес екипът обиколи над 50 града в България и чужбина, за да представи филма и да участва в дискусии след прожекциите. В Стара Загора филмът беше излъчен и в Старозагорски затвор пред публика от лишени от свобода и служители на затвора.

Вход с билети: 10.00 лв./7.00 лв. – за ученици и пенсионери в продажба в мрежата на EpayGo и всички каси на EasyPay в града!

p_31935321.03. /вторник/ от 18:30 ч. – прожекция на филма „МАЙКА“ и среща с режисьора Зорница-София Попганчева и продуцента Петър Минчев.

Вдъхновено от истинска история и вдъхновяваща на свой ред зрителите, че всеки може да промени света!
Изправена пред избор между копнежа си да има свое дете и да помогне на стотици сираци да започнат да мечтаят, Елена ще преоткрие смисъла на думата „майка”.
Важна информация: пржекцията е напълно разпродадена. Билети на място НЯМА да има! Насрочена е втора дата за прожекция: 25.03. /събота/ от 18:00 ч.

25.03. /събота/ от 16:00 ч. – Истории с преводачи: Камино нинджи

Каква е връзката между поклонническия път Камино и превеждането на художествена литература?

„Истории с преводачи“е поредица замислена от издателство ICU не само за споделяне на истории, свързани с творческия процес на превода, но и какво вълнува преводачите извън работата им, какво ги вдъхновява, как превеждането на художествена литература прелива в други сфери на живота им.

Тази първа среща нарекохме „Камино-нинджи“. Ще си говорим за преводачите като невидими нинджи на преводния текст, но и за пътуващите преводачи, за сливането с Пътя, езика като Път и пътешествията навън и навътре.

Модератор: Златина Желева – психолог и медицинска сестра по професия, дула и консултант по кърмене по призвание, пътешественик и четец на поезия по необходимост
Участници: Крум Крумов – преводач от и на полски, преподавател, пътешественик, автор, мечтател, Невена Дишлиева-Кръстева – преводач на художествена литература от английски, редактор, събирач на хора и истории

Събитието се организира съвместно от издателство ICU, Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и АртЕриа.
ВХОД СВОБОДЕН!

25.03. /събота/ от 18:00 ч. – Извънредна прожекция на „МАЙКА“

Елена, влюбена в работата си театрална режисьорка, е на 32 години когато разбира, че не може да има деца. Изправена пред избора – да опитва да зачене ин-витро със съпруга си, диригента Леон Майер, или да адаптира в Африка театралната програма, с която преобразява живота на сираци, Елена ще преоткрие думата „майка“. Вдъхновено от истинска история.

Вход с билети: 12.00 лв/10.00 лв. – за ученици и пенсионери в продажба в мрежата на EpayGo и всички каси на EasyPay в града!

WOMAN_AFFICHE_120x160_EN - (c) hope productions31.03. /петък/ от 18:30 ч. – Последна прожекция на документалния филм ЖЕНА | WOMAN на френския режисьор Ян Артюс-Бертран и Анастасия Микова – дългогодишен негов колега!

Повече от 2000 интервюта с жени от над 50 държави, снимани в продължение на 4 години са включени в документалния филм. Въпреки мащабността на начинанието, резултатът е един наистина интимен портрет на Жената. Филмът е своеобразна среща на четири очи с момичето и старицата, със съпругата и любовницата, с девойката и майката. Лентата разказва за страхa и болката, за радостта и удоволствието, за победата и поражението в живота на жените по света. WOMAN е послание за любов и надежда!

Вход с билети: 10.00 лв., в продажба в мрежата на EpayGo и всички каси на EasyPay в града.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн