Поредна успешна реализация на старозагорски криминалисти по линия наркоразпространение

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

542316478На 12 март 2023 г. в Стара Загора криминалисти от ОДМВР – Стара Загора, Второ РУ – Стара Загора и служители от сектор „СТД“ при ОДМВР – Стара Загора са провели специализирана полицейска операция по линия противодействие на престъпления, свързани с незаконно държане и разпространение на наркотични вещества.

В хода на операцията са иззети около 1030 грама метамфетамин.

При извършен личен обиск на 44-годишен мъж и на ползвано от него жилище е намерен и иззет малко над един килограм метамфетамин.

В лек автомобил на паркинг в близост до път са задържани двама мъже – на 42 и 39 години, в момент на извършване на сделка с наркотично вещество. В колата са установени и иззети полиетиленови пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество – метамфетамин с тегло около 1.4 грама. В съседно паркирана кола е задържан 36-годишен мъж. При проверка на адрес в с. Могила, обитаван от 28-годишна жена, е открита зелена тревиста маса – марихуана с тегло 0,36 г и бяло кристалообразно вещество- метамфетамин с тегло 0,35 г.

Общо петима мъже и една жена са били задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Образувано е досъдебно производство по чл.354а,ал.1 от НК. По досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени двама мъже – на 44 г. и 42 г., за извършено престъпление държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн