Прокурори от РП Стара Загора изнесоха открит урок за опасностите в интернет и социалните мрежи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

РП-Стара Загора - лекция - 4 класПрокурори от Районна прокуратура – Стара Загора изнесоха открит урок пред ученици от 4 клас от ОУ „Кирил Христов“, гр. Стара Загора, на тема „Децата и компютърните престъпления. Опасностите в интернет и социалните мрежи. Защита на личните данни в интернет пространството“. Срещата се проведе по специална програма за превенция и обучение на РП-Стара Загора, която включва посещения в училища, разговори с граждани и други прояви.

Магистратите Кристина Куртева и Стойчо Стойчев представиха и обсъдиха с учениците рисковете, които крие интернет пространството, включително за личните им данни, опасностите да станат жертва на компютърни престъпления и начините, по които могат ефективно да се защитят и безопасно да използват ресурсите на глобалната мрежа, на различните програми и приложения.

Лекционната част на урока беше последвана от дискусия, по време на която учениците задаваха множество въпроси по темата. Те изказаха мнение, че за да се предпазят от това да станат жертва на компютърно престъпление не трябва да споделят информация за себе си на непознати лица в социалните мрежи, както и лични данни и фотографски изображения. В края на срещата учениците получиха образователно–информационни материали.
#gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн