Д-р Надя Трендафилова: В Стара Загора трябва да има площадка за медицински хеликоптери

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

D-r-Nadia-TrendafilovaАбсурдно е Стара Загора да не е сред градовете, определени от Министерството на здравеопазването, в които трябва да има площадка за кацане на медицински хеликоптери. Това заяви д-р Надя Трендафилова, която е кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район и 12 години е работила в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора.

„Кандидатите от нашата листа сме категорични, че работната група към Министерството по здравеопазването трябва да оцени стратегическото географско разположение на града. Недопустимо е университетска болница, която се грижи за пациенти от няколко области по специалности като неонатология, детска хирургия, детска ортопедия, инфекциозни и детски инфекциозни болести, неврохирургия и инвазивна кардиология, да бъде извън списъка на населените места, в които ще има хеликоптерни площадки. Още повече, че има две подходящи места в близост до сградата на болницата. Така спешните пациентите от областта ще бъдат транспортирани бързо до и от Стара Загора, за да получат необходимата лечение“ – добави д-р Трендафилова. Това спасява човешки животи!

Д-р Надя Трендафилова съобщи още, че сред основните приоритети на кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район в сферата на здравеопазването е да работят за увеличаване на капиталовите инвестиции от страна на Министерството на здравеопазването за цялостен ремонт на болницата, въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградите и за предоставяне на диагностика и лечение чрез съвременна медицинска апаратура.

„Всичко това ще повиши значително качеството на медицинската грижа по отношение на ранната диагностика и превенцията, както и мотивацията за работа в Стара Загора на младите специалисти, посветили се на здравеопазването“ – коментира д-р Трендафилова.

В подкрепа на това тя уточни, че благодарение на целенасочената политика, водена от ръководството на болницата, лекарите специалисти се увеличават. През 2018 г. медиците с една специалност в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ са били 147, а с две специалности – 32. В момента броят на лекарите с една специалност е 190, а с две – 57.

„Повечето от инвестициите, които се правят за ремонти и за медицинска апаратура, отговаряща на съвременните изисквания, са собствени средства на болницата. Човешкото здраве е най-ценното за всяко едно общество и държавата трябва да осигурява достатъчно ресурс за добри условия за ранна диагностика и лечение“ – заяви д-р Надя Трендафилова.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн