Облагородяване на междублокови пространства и насоки по мерките за енергийна ефективност поискаха от администрацията домоуправители от източната част на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4912IMG_4908В залата на НЧ “Св. Климент Охридски-1858“ бе проведена среща-дискусия с домоуправители и живеещи на територията на Административно бюро „Изток“ в Стара Загора. На въпросите на старозагорци отговаряха зам.-кметовете на Общината Радостин Танев, инж. Янчо Калоянов, Надежда Чакърова, Красимира Чахова и Милена Желева, както и секретарят Делян Иванов, главният архитект Младен Иванов и арх. Николай Василев, началник на отдел „Устройство на територията“.

Домоуправители получиха насоки и подробности за текущата програма, която дава възможност за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на жилищни сгради. Засегнати бяха теми за организацията на движението и светофарните уредби, направени бяха предложения за подобряването на местоположението на спирки на градския транспорт. Жителите на квартала поискаха повече видеонаблюдение.

Участниците в срещата зададоха въпроси, свързани с необходимостта от облагородяване на междублокови пространства. Те получиха покана да се включат в пролетната кампания „Заедно за една по-чиста Стара Загора“, която ще дава възможност и за залесяване на градинките около жилищните блокове, за да бъдат те по-приветливи. Въпроси бяха зададени и по повод изпълнявания от „Водоснабдяване и канализация“ – Стара Загора мащабен ремонт по обновяване на ВиК мрежата в града.

В началото на срещата присъстващите граждани имаха възможност да подадат писмено своето предложение или сигнал, като в рамките на 10-дневен срок отговорите ще бъдат обявени на видно място в АБ „Изток“.

IMG_4910IMG_4906
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн