Ротари клуб “Стара Загора – Берое” дари ценни машини и инструменти на Кукления театър

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

театър 1дарение1Дарение от Ротари клуб „Стара Загора – Берое“ бе връчено днес на Кукления театър. Ателиетата получиха машини и инструменти, които значително ще подпомогнат дейността им. Помощта се състои от две специални шевни мешини – петконечен оверлог и шевна машина за прав шев, автоматична ножица и още 5 комплекта ръчни ножици, настолен циркуляр и инверторен електрожен. Ателиетата на Кукления театър са изключително важни, тъй като в тях се изработва всичко, свързано със сценографията и костюмите на всеки спектъкъл. Специалистите, които работят там, също са много ценни, защото те се образоват и усъвършенстват сами. Такава специалност като изработката на кукли в България няма и професията е оставена на личното желание и интерес на ходожниците.

Дарението бе връчено от Лилия Михайлова, Президент на Ротари клуб „Стара Загора – Берое“. Това са част от средствата, събрани от Дарителската вечер за Стара Загора през миналия декември – съвместна инициатива на неправителствени организации и клубове преди Коледа. Идеята е на Ротари клуб „Стара Загора – Берое”, съвместно с Кукления театър под името “Работилница за кукли”. Тя цели по-голямо въздействие върху подрастващит с цел превенция от наркотични средства и насилие. За целта Кукленият театър ще възстанови спектакъла си „Без изход – изповедта на един наркоман“. Пиесата е предназначена за ученици от 6 до 12 клас, с цел превенция на зависимости. Още един спектакъл с цел превенция ще подготви Кукленият театър. Той е за по-малките и основната тема в него е насилието – физическо и вербално. И двата спектакъла са със силна социална насоченост със средствата на ходожественото произведение, подчерта директорът на театъра Дарин Петков.

Заместник-кметът Надежда Чакърова връчи на Лилия Михайлова поздравителен адрес на дарителите от името на Кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

дарение 5дарение3театърIMG_4786IMG_4796
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн