Казанлък изпрати контингент за участие във военната операция на ЕС “Алтеа” в Босна и Херцеговина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3238На тържествена церемония в парк „Розариум“ днес Казанлък изпрати контингент от 113 военнослужещи в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина “Алтеа”. Кметът на Казанлък Галина Стоянова им пожела здраве, попътен вятър, посрещане в мирно време, с достойно изпълнена мисия и да носят в сърцето си България.

Военният контингент е сформиран от сътава на 61 Стрямска механизирана бригада, 110-и логистиченн полк, Мобилната КИС и Военномедицинска академия. В края на януари тази година рота от състава на Сухопътните войски, сформирана от военнослужещи от състава на 61-а механизирана бригада и 110-и логистичен полк, беше сертифицирана за участие в операцията на ЕС в Босна и Херцеговина „Алтеа“.

Командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков в приветствието си към военната рота подчерта значимостта на тяхната мисия: „Сертификацията е финал на първия етап на подготовката. Истинската Ви задача тепърва предстои. Отговорността е много по-висока. Отивайки в Босна и Херцеговина в помощ на населението там, вие представяте не само конкретната задача и българската армия, но и България. Уверен съм, че ще се справите!“, заяви той и пожела здраве и успешно изпълнение на всички задачи.

В официалната церемония в центъра на Казанлък участваха и командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, генерали, офицери и войници, представители на местната власт и културни институти, близки на военните, родолюбиви граждани.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Димитър Димов – архиерейски наместник на Казанлъшката духовна околия, в съслужие с казанлъшки свещеници.
#

vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн