Живко Тодоров отново е кандидатът за кмет на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

“Вкараха ни в капан с казуса по Закона за съдебната власт в парламента, но приемането му ще е наша задача още в първия ден на новото Народно събрание” – заяви Борисов

 

P14407944326524635

“Живко Тодоров ще бъде отново нашият кандидат за кмет на Стара Загора”, обяви тази сутрин на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ под липите Бойко Борисов. Залата на Културен център, препълнена докрай с може би над 1000 души и с много правостоящи, посрещна думите на партийния лидер с продължителни ръкопляскания.

Действащият кмет Живко Тодоров влезе много млад в политиката и въпреки тежестта на трите му досегашни мандата в момента е още само в началото на най-силните си и зрели години. От дълго време той е член и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Откакто ръководи общинската администрация, Стара Загора се промени значително. Преди 11 години започна с възстановяването на осветлението, терените и лекоатлетическата писта на стадион “Берое”. Така за пръв път от 30 години Стара Загора започна да приема отново много международни състезания. Ремонтирани бяха десетки училища, построиха се нови детски градини, нова спортна зала – “Ив. Вазов”, нов парк – “Артилерийски”. Обновена беше залата в бившия Синдикален дом, Летният театър, Станционната градина, десетки междублокови пространства, парк Аязмото и Зоопаркът, Централният пазар и пазар “Васил Шаханов”, много обекти на социалната и транспортната инфраструктура, санирани бяха десетки жилищни сгради.

“Именно това беше нашата цел – да се подобрява средата, в която живеем. През следващите месеци ни предстои много работа, за да възстановим Стара Загора след изпълнението на Водния проект” – каза Живко Тодоров. С честите смени на правителствата обаче общините не получават навременно съдействие от централните институции и това е проблем, който продължава да тежи на местната власт. “Затова разделението ни най-сетне трябва да приключи на тези избори. От две години българите живеят все по-зле. Без разум в политиката, без отговорност ще гледаме този резултат, който имаме в момента” – допълни той. Номинацията му ще бъде направена официално на събрание на общинската структура на ГЕРБ.

“Това, което се направи в Стара Загора през последните години, и най-големите ни опоненти не могат да го отрекат. Благодарение на нашите депутати в парламента успяхме да спрем това безумие в Плана за възстановяване и устойчивост по отношение на “Марица-изток” и аз съм убеден, че ще се договорим с Европейската комисия” – каза Бойко Борисов.

P1440790По повод посочването на бившия финансов министър Владислав Горанов в списъка “Магнитски” Борисов припомни “на всички, които злорадстват”, че още преди две години той беше освободен като министър, свален като депутат и оттогава не е участвал в нито една листа на ГЕРБ. “Той не е на никаква длъжност. Ние дотолкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства, има и органи, които да разследват. Дълбоко вярвам, че той не е виновен. Надявам се да докаже, че е невинен. Бог ми е свидетел, че ние – аз, партията – не сме получили нито лев, нито стотинка от въпросния Божков от списъка. Ако някой някъде е получавал – да си носи отговорност” – каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отчете като груба грешка на парламентарната група на партията лошата й ориентация по казуса с приемането на Закона за съдебната власт, внесен от Крум Зарков. “Заложиха ни капан и депутатите ни влязоха в него. Този закон трябваше да се приеме, ние бяхме обещали. Усетих се, но беше късно. Щях да ги върна да гласуват и законът щеше да мине. Затова още в първия ден на новото Народно събрание ще подкрепим закона на Зарков. Ще поставя това като задача и в Изпълнителната комисия, и на всеки, който ще е депутат. Още в първия ден на новия парламент това ще го наваксами” – категорично заяви Борисов. И сподели, че се замисля дали да не влезе след изборите като депутат в Народното събрание, за да следи лично да не се допускат такива грешки.

“Доста често говоря с важните хора от Вашингтон. Не очакваха това да се случи в тези няколко дена. Знаейки, че тези хубостници, които немили-недраги се мотат из Вашингтон, за да намерят някой да се снима с тях. Нищо не свършиха. Те знаят, че не бяха в залата нито за “Джемкорп”, нито гласуваха за F-16, нито за американските ядрени реактори. Те не ги броят. Броят вас. Мислехте си, че вие ги надигравате, за да им покажете, че не са в залата, а те ни надиграха нас. И когато се обадих, вече ви нямаше в парламента, за да изкарате публично в медиите, че Киро, Асен и Христо ги няма, за да гласуват Закона за съдебната власт. 20 минути закъснение – и капанът щракна със страшна сила върху нас – с горчивина отчете Борисов. – Но нашите евроатлантически партньори трябва да са убедени, че този закон ни е първата и единствена задача, която ни остана да свършим.”

Бойко Борисов е присъствал с голяма група от ГЕРБ на приема в посолството на САЩ преди няколко дни. “Те вече знаят, че тези не стават – каза той. – Те са за масовката около нас. Още юни месец написахме, че Кирил и Асен ощетяват с няколко милиарда българския данъкоплатец, като допускат с 1 лев да е по-скъпо горивото, отколкото днес. Дали с действие, дали с бездействие – не е наша работа, има правосъдна система. Но аз искам да обявя, че в Щатите се работи активно по този въпрос. И тези, които злорадстват сега, да знаят, че ще дойде ден, и ние ще пишем постове за корупция. Горанов го упрекват за милиони. Ние ги упрекваме обаче за милиарди. 300 милиона е разликата от 1 лев за литър на месец. 10 милиона на ден е разликата, която сме губили за ден от дизела и бензина. Това в Щатите ще го видят. А и правим всичко възможно да го видят. И всичко това отива в руската компания. Същото е с посредниците за оръжието. Същото е и с посредниците за газа.”

“Ние можем да четем между редовете и винаги сме знаели как да работим с партньорите си. ГЕРБ ще е първа политическа сила, защото хората виждат направеното от ГЕРБ. Виждат и какво става с инфлацията, с храните, с бензина и нафтата, с газа, с дървата за огрев, когато го няма ГЕРБ. И нека ни сравняват” – завърши Бойко Борисов.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн