Задържаха 57-годишен, превозвал незаконни мигранти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Г.К., на 57 г., за това, че на 02.02.2023 г. в Стара Загора с цел да набави за себе си имотна облага – пари, противозаконно подпомогнал чужденци – трима граждани на Сирия, да преминат в страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес”, и по отношение на повече от едно лице. Престъплението е квалифицирано по чл.281, ал.2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 02.02.2023 г. между 19 и 20 ч. полицейски патрул на два пъти се опитал да спре за проверка лек автомобил, марка „Мерцедес”, управляван от Г.К. След като е бил спрян е установено, че в колата се намирали трима граждани на Сирия. Г.К. е осъждан за притежание на наркотични вещества и за подпомагане на граждани да преминат незаконно през страната. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн