Глоба и затвор за двама, превозвали 6-ма незаконни мигранти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора са осъдени Г.К., на 37 г., и К.С., на 51 г. Те са признати за виновни за това, че на 10.06.2022 г. на км 170 в посока София, в съучастие помежду си и с Ж.Т., на 37 г., като помагач, с цел да набавят за себе си имотна облага – пари, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Пежо“, подпомогнали повече от едно лице – шестима мъже, всички граждани на Мароко, да преминават в страната в нарушение на закона. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5 вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Тримата обвиняеми се познавали. На 10.06.2022 г. шестимата мигранти, граждани на Мароко, били качени в лек автомобил „Пежо“ в района на гр. Бургас. Колата управлявал Г.К. Пред него се движел друг автомобил като пилотен, а в него се намирали К.С. и Ж.Т. Шестимата мигранти трябвало да стигнат до София, където при пристигането всеки един от тях щял да плати по 100 евро за превоза. Автомобилът с чужденците и пилотната кола били спрени от полицейски патрул на автомагистрала „Тракия“ в района на обл. Стара Загора.

Районен съд – Чирпан е наложил на Г.К. и К.С. наказание от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 3000 лева за всеки един от тях. Те са признали вината си. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Чирпан. Определението на съда е окончателно.

Спрямо Ж.Т. е внесен за разглеждане обвинителен акт.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн