29-годишна изхарчила в старозагорска игрална зала 7000 откраднати лева, ще ги лежи година и 4 месеца

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена Д.М., на 29 г. Тя е призната за виновна за това, че на 21.08.2022 г. с. Сърнево, общ.Раднево, чрез използване на техническо средство е отнела чужди движими вещи – пари на стойност 7000 лева – от владението на 64-годишен мъ без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъплението е квалифицирано по чл.195, ал.1, т.4, вр. чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Раднево е наложил на Д.М. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратено съдебно следствие. Тя е признала вината си.

По делото е установено, че Д.М. се познавала с пострадалия мъж, като често посещавала дома му, за да помага в домакинството. Искала и пари назаем, които той й давал. На 21.08.2022 г. Д.М. разбрала, че мъжът ще пътува до друго село, за да гостува на свои близки. Тя предварително била разбрала къде той държал спестяванията си. На същата дата мъжът излязъл от дома и заключил всички врати. Д.М. успяла да влезе в къщата от страничен вход. Отворила прозореца с шило, отишла в една от стаите и от шкаф отнела сумата от 7000 лева. Парите изхарчила в игрална зала за хазарт в Стара Загора.

Присъдата е влязла в сила.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн