Полиграфическо издание “Енеолитна Сърнена гора” и Концепцията на скулптурата “Събирач на Енергия” представят в изложбена зала „Байер”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

плакат СЕНа 27 януари от 18:00 часа в изложбена зала “Лубор Байер” ще бъдe представенf mолиграфическо издание “Енеолитна Сърнена гора”, както и концепцията на скулптурата “Събирач на енергия”. Двата проекта се осъществяват с подкрепата на Национален Фонд “Култура”.

Авторът на презентацията на полиграфическо издание “Енеолитна Сърнена гора” е Дилян Бакалски. Обектът на представянето е фокусиран върху един от най-ранните дизайни: Производство на артефакти – отливки от мед, произведена за първи път от рудите от местност Мечи кладенец. За значението на индустрията в оформянето на човешкия ойкумен в енеолита. Представяне на една многовековна легенда, препредаваща знанието за качеството и отгласът й през вековете.

Концепцията на скулптурата “Събирач на енергия” ще бъде презентирана от Димо Димов и в нея ще бъде разгледана водата като един от енергийните източници на живота и ролята й в моделирането на заобикалящата ни среда. Ще се представят и формите, които може да заеме или да бъде. Презентацията се фокусира върху това как скулптурата, като творчески процес, може да повдига въпроси в различни практически и научни полета, а не само в полето на изобразителното изкуство. Чрез представянето на скулптурата се артикулира една от важните теми на съвремието ни – дали трябва да приемаме енергията във всичките й форми като даденост?
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн