Отговор на Болница Тракия относно случай с дете с висока температура

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Cherven krastМБАЛ Тракия – Стара Загора
Отговор на Началника на детско отделение в болница „Тракия“ и на дежурния педиатър, по повод прегледаното на 22.01.23.г. с фебрилитет над 39 С, гърч и ентероколитни прояви.

На 22.01.2023 г. към 12:00 ч. е прегледано дете на 1 г. 7 м. възраст в Спешно приемно отделение на МБАЛ „Тракия“ по повод на фебрилитет над 39 С, гърч и ентероколитни прояви. Осъществен е преглед от специалист педиатър с оценка състоянието на детето и e приложено антипиретично, антиконвулсивно и противоедемно лечение.

След овладяване на спешното състояние на детето на родителите е обяснено, че анамнестични и клинични данни насочват за заболяване с инфекциозен причинител, което налага транспортиране до единствената в областта Клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф.д-р Ст. Киркович“.

Спешен екип от болница „Тракия“ транспортира детето с реанимобил на болница „Тракия“, до клиника по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ АД за продължаване на лечебнодиагностичния процес.

Родителите са информирани от дежурния екип за състоянието на пациента и необходимостта от хоспитализация. На детето е оказана спешна и адекватна специализирана медицинска помощ по най-бързия начин.

*  *  *

Допълнително разяснение по случая изпратиха и от УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора:

Във връзка с наличието на публикация, касаеща хоспитализация на дете в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД, след извършена проверка се установи следното:

Детето е било прегледано от лекар в друго лечебно заведение, където към момента на напускане на кабинета е получило гърч, което е наложило транспортирането му до УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Транспортирано е от екип на Спешен център до Клиниката по инфекциозни болести с поставена кислородна маска.

Прегледано е от лекар специалист по инфекциозни болести и е предложена хоспитализация. Настанено е в единственото налично свободно за денонощието помещение до получаване на резултатите. Изследванията, в т.ч. и направеният РСR тест доказват инфекция от грип. Всяка терапия и диагностични подходи предварително са били внимателно обяснени на родителя от лекуващия лекар. На следващия ден детето и майката са настанени в освободена болнична стая.

Независимо от претоварената дейност на екипите от Клиниката по инфекциозни болести и заетостта на леглата, на детето е оказана адекватна, своевременна лекарска помощ и в момента същото провежда терапия в лечебното заведение.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн