Задържаха жена и мъж за подпомагане на граждани на Палестина да преминат незаконно през страната

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми 29-годишната Д.Г. и Д.Д., на 40 г., за това, че на 09.01.2023 г. в землището на Стара Загора, на км 206 от автомагистрала „Тракия”, в посока София, в съучастие, с цел да си набавят имотна облага, противозаконно са подпомогнали трима палестински граждани да преминават през страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Шевролет Каптива“. Престъплението е квалифицирано по чл. чл.281, ал.2, т.1, предл. първо и т.5, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо Д.Г. е повдигнато обвинение и за това, че на 09.01.2023 г. в землището на Стара Загора, на км 206 на автомагистрала „Тракия“ е управлявала лек автомобил, марка „Шевролет Каптива“, след употреба на наркотично вещество – амфетамин – престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Д.Г. и Д.Д. наели лекия автомобил от София. С него те стигнали в гориста местност до границата ни с Турция, откъдето качили тримата граждани на Палестина, всички мъже. Единият от чужденците бил превозван в багажника на колата. Според уговорката всеки един от палестинците трябвало да плати по 2400 евро на обвиняемите при пристигането си до крайната точка – гр. София. Парите щели да бъдат изпратени от техни роднини в Турция. При движението на автомобила по автомагистрала „Тракия“ са били направени опити той да бъде спрян от полицейски служители. 29-годишната Д.Г., която шофирала, не се подчинила на разпорежданията със стоп палка, което наложило да бъдат направени заградителни мероприятия. На км 206 автомобилът е спрян, като при извършената проверка е установено, че в него се намирали тримата мъже, представящи се за граждани на Палестина.

Д.Д. е осъждан за кражби. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.

Извършват се активни действия по разследването.
#

gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн