Отборът „Ла Скуадра“ е шампионът от IX Коледен турнир по мини футбол за Купата на кмета на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

shampioniТимът „Ла Скуадра“ е носителят на Купата на кмета от станалия традиция за старозагорските любители на футбола Коледен турнир на малки вратички. Отборът за трети път вдига шампионската купа от началото на спортната инициатива. Нейни организатори и тази година бяха момчетата от фейсбук групата „Футболна Стара Загора“ Николай Стоев и Ярослав Георгиев, които имаха подкрепата на Община Стара Загора.

Тридневното футболно дерби се проведе в общинската зала „Иван Вазов“ и събра 20 отбора. От деветото издание на турнира среброто заслужи тимът „Ел кучес“, а бронзът отиде при „Ракета Богомилово“. Николай Георгиев извоюва титлата „Голмайстор“, а Иван Желев „Най-добър вратар“. Призът за феърплей заслужи отборът на „Спартак“. Наградите бяха връчени от ресорния зам.-кмет на община Стара Загора Красимира Чахова.

На терена излязоха и футболисти от А, Б и В групи. Част от турнира бяха Петко Ганев и Милен Желев от „Арда -Кърджали“, Божидар Кацаров от софийския „Локомитив-1929“ и Георги Русев от ЦСКА-1948.

Благотворителна кауза отново обедини сърцата на футболните любители и четирите отбора, спорили за първото място, дариха своите награди в полза на Руми, майка на едно от момчетата от „Ел Кучес“, имаща нужда от подкрепа за лечението на коварно заболяване. Общата сума, която бе събрана по време на деветото издание на турнира, е близо 4 хил. лева.
Futbolen turnir Kupata na kmeta
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн