Информация от EVN България за потреблението на електроенергия в Югоизточна България по коледните празници

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

__EVN_300Оперативните данни от диспечерския център на Електроразпределение Юг (част от EVN) показват, че в периода 24-28 декември 2022 г. клиентите, присъединени към мрежата на електроразпределителното дружество, са консумирали общо 135 114 MWh (мегаватчаса) електроенергия. Тези данни са по-ниски от стойностите за същия период на 2021 г., когато са консумирани 140 915 MWh.

Върховият товар по електроразпределителната мрежа през посочените дни е регистриран на 24 декември 2022 г., когато е достигнал 1532 MW (мегавата).

Посочените оперативни данни не могат да се отнесат автоматично към конкретен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална.

ЕVN България напомня, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумация на електроенергия спрямо ноември. Тази тенденция е по-изразена по време на коледните и новогодишните празнични и почивни дни. Компанията информира отново, че през зимата важно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори:

* индивидуален режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство
* използва ли се в имота електроенергия за отопление
* външна температура: понижението на външната температура с 1 градус увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%
* брой помещения в жилището, които се отопляват
* състояние на жилищната сграда/имот – налице ли са енергийноефективни мерки
* вид и брой на използваните електроуреди и техният клас на енергийна ефективност.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн