Рождество Христово в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3730IMG_3738Празничният ден започна с отслужването на св. Василиева литургия в катедралния храм „Св. Николай“ в Стара Загора. Тя беше възглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В края на службата владиката отправи архипастирския си благослов към миряните по повод Рождество Христово. В него той подчертава, че „този е празникът на мира и благоволението между хората. Толкова необходимата ни блага воля, която доказахме, че като народ с вярващи сърца може да поканим в душите си“ и благопожелава „благословен, благодатен, светъл и утешителен празник за всяко търсещо правда сърце.“

Пълният текст на посланието е достъпен ТУК >>>

В следобедните часове, след кратка пауза поради COVID-19 пандемията, дверите на Митрополитския дом бяха широко отворени за всички епархиоти, които искаха да поднесат поздравления по повод празника на Богорождението. Сред гостите бяха архиерейските наместници на духовните околии, предстоятелите на храмове, свещенослужители и техните семейства, представители на институциите, бизнеса и други.

На 26 декември (Събор на Пресвета Богородица) архиереят ще служи в храм „Въведение Богородично“ – Стара Загора, а на 27 декември (Стефановден) – в храм-паметник „Рождество Христово“ при Шипченски манастир, гр. Шипка. Началният час на литургиите е 9:30.

IMG_3743IMG_3740IMG_3746IMG_3749IMG_3753
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн