Районна прокуратура Стара Загора ръководи 6 досъдебни производства срещу трафиканти

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Prokuratura 180За последните седем дни Районната прокуратура в Стара Загора е осъществявала ръководството по шест досъдебни производства срещу лица, подпомагали чужди граждани да преминат незаконно през страната на територията на област Стара Загора.

Разследването е за това, че с цел да набавят за себе си имотна облага, чрез използване на леки или товарни автомобили противозаконно са подпомогнали чужди граждани да преминат страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България. Спрямо двама обвиняеми по искане на наблюдаващите прокурори съдът е взел мерки за неотклонение „задържане под стража“, един от тях е осъден за два дни по бързо производство.

На 15.12.2022 г. Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на И.И., на 33 г., за това, че на 14.12.2022 г. на км 206 на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага – сумата от 1100 евро, чрез използване на товарен автомобил противозаконно подпомогнал 11 чужденци – граждани на Кралство Мароко, да преминат страната в нарушение на закона. При опит да бъде спрян от полицейски служители той не се подчинил на разпорежданията, слязъл от автомобила, започнал да бяга по пътното платно в посока обратна на движението. Повдигнато му е обвинение по чл.270, ал.1 от НК, за възпрепядстване на полицейска проверка. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора спрямо него от съда е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По бързо производство, приключило за 2 дни, е осъден С.К., на 22 г., гражданин на Грузия. На 13.12.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, км 165, той е подпомогнал 5 граждани на Кралство Мароко да преминат незаконно през страната. Превозвал ги в лек автомобил. Районният съд в Чирпан е наложил на С.К. наказание от 9 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 500 лева. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от съда.

По трето досъдебно производство е установен като извършител сирийски гражданин – А.Х., на 52 г., който на 18.12.2022 г. на км. 206 на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага – сумата от 800 евро, чрез използване на автомобил, противозаконно подпомогнал 4-ма чужденци – граждани на Кралство Мароко, да преминат незаконно през страната. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора спрямо него от съда е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По останалите образувани досъдебни производства разследването е в активна фаза.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн