Коледни песни и белобрад старец в старозагорския градски транспорт и тази година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Дядо Коледа в автобус Стара ЗагораТрадицията и тази година ще бъде спазена – коледни мелодии ще поздравяват пътниците в старозагорския обществен транспорт. В празничните 24, 25 и 26 декември във всички линии, обслужвани от „Автобусни и тролейбусни превози“ ЕООД, песни на Вокална студия „Усмивки“ при НЧ „Родина 1860“ ще допринасят за настроението на пътниците. Тематично е и озвучаването на центъра на Стара Загора през празничния месец

За втори път Дядо Коледа ще премине с автобус през града навръх Рождество Христово, споделят от дружеството. Тяхната инициатива, стартирала предходната година, е подарък за старозагорците и гостите на града, като тази година ще има и допълнителни изненади.

Белобрадият старец ще пристигне от далечната си родина в 8.45 часа на 25 декември на обръщалото на автобусите в кв. „Железник“. Той ще очаква всички желаещи да запечатат в снимка емоциите от срещата с него. В 9.00 часа ще поеме по пътя на Линия №13 с направление кв. „Железник“ – кв. „Зора“, връща се обратно в 9.40 часа.

В 10.33 часа Дядо Коледа ще бъде с антуража си по Линия №8 с направление кв. „Железник“ – кв. „Самара 3“. От обръщалото в кв. „Самара 3“ в 11.15 часа ще се върне обратно по маршрута, за да слезе на спирка „Втора аптека“, а от там около 11.35 часа ще поеме към кв. „Кольо Ганчев“ с Линия №2.

В 12.00 часа свитата на благия старец ще тръгне с Линия №2 с направление кв. „Кольо Ганчев“ – стадион „Берое“. Предполага се, че в 12.20 часа той ще се присъедини към екипа на Линия №51 от временната спирка „Алана“ на ул. „Христо Ботев“ с направление кв. „Три чучура-север“. В 12.45 часа ще се отправи с Линия №51 от обръщалото в кв. „Три чучура-север“ в посока „Алана“.

Празничната обиколка на Дядо Коледа ще продължи в 14.18 часа от обръщалото в кв. „Железник“, но този път по Линия №3, като ще слезе от модерната „шейна“ на МОЛ Галерия. От същото място в 14.50 часа ще се прехвърли на Линия №36, за да се срещне с пътниците по направление „ПЗ Загорка“ – кв. „Железник“. В 15.25 часа от обръщалото на кв. „Железник“ ще пътува с Линия №13 до кв. „Зора“. В 16.00 часа с Линия №13 ще продължи към кв. „Железник“.

Освен възможността за снимки с Дядо Коледа и неговите празнични спътници малките старозагорци ще получат и символични подаръци. Инициативата на Община Стара Загора по повод красивите зимни празници бе подкрепена сърдечно от управителя на общинското дружество инж. Георги Станчев, както и надградена във времето от него и екипа му. Екипажите на автобусите и тролейбусите отново ще се надпреварват за най-добре украсено возило в празничните дни.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн