Стара Загора е с две отличия от Националния конкурс „Сграда на годината“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5863Стара Загора е с две отличия от Националния конкурс „Сграда на годината“ за 2022 г. Новооткритият и изяло обновен пазар „Васил Шаханов“, номиниран в категория „Търговски сгради и ритейл паркове“, получи индивидуален приз. Общината бе удостоена и със Специална награда за цялостен принос в развитието на градската среда. Отличието е за трите знакови обекта, участвали в конкурса. Реновираните Зоопарк и Летен театър бяха част от категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров искам да благодаря първо на всички, допринесли за нашите номинации и отличия. Благодаря и на организаторите, за това, че за поредна година оценяват високо нашата работа. Това е важно и означава, че посоката, по която сме поели, е правилната“, каза по време на церемонията секретарят на администрацията Делян Иванов.

Гласуването за „Сграда на годината“ бе онлайн и се проведе от 1 до 14 декември. Конкурсът е създаден през 2002 г. и е най-популярното и престижно ежегодно събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Официални гости на церемонията бяха още главният архитект на Община Стара Загора арх. Младен Иванов, началникът на отдел “Устройство на територията” арх. Николай Василев, както и общинският съветник Динко Михайлов.

IMG_5858
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн