40 години отбеляза старозагорското Основно училище „Георги Райчев“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2118IMG_2100

Основно училище „Георги Райчев“ чества 40 години от основаването си с празничен концерт в Художествената галерия в Стара Загора. Ученици и учители посрещнаха скъпи гости, за да завършат тържествено отбелязването на годишнината.

Поздрав към присъстващите отправи ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова. „С особено вълнение, искам да отправя поздрав към вас за празника и за добре свършената работа през всички години. Сърдечно ви поздравявам и за избора на финален щрих от богатата програма – концертът тази вечер е на емблематично за нашия град място – Художествената галерия. Благодарности към директора на ОУ “Георги Райчев”. Уменията, които вие и вашият екип от учители притежавате са незаменими. Всички заедно издигате престижа на училището. Основна роля имат и родителите, които подкрепят неуморно вашето старание и грижа за децата. Пожелавам на всички здраве и на добър час!“, каза Иванка Сотирова.

„Зад добрите оценки, които чух за нас се крие труда на целия екип на нашето училище. Благодарим от сърце и обещаваме да надграждаме направеното до сега и да работим за все по-добро бъдеще за децата ни. Честит празник на нашето училище!“, поздрави ученици, родители и гости на празника Николай Широв, директор на Основно училище „Георги Райчев“ .

Приветствие към присъстващите отправи и Милена Йолдова-Стоянова, началник „Регионално управление на образованието“ Стара Загора. Официални гости на събитието бяха още Станимира Димитрова, началник отдел „Образование“ на Община Стара Загора и Искра Динева, главен експерт „Регионална здравна инспекция“ Стара Загора.

Празничната програма започна още на 3 ноември – с писане на стихове с перо, посветени на патрона на старозагорското училище, в Регионалния исторически музей. Открита бе и площадка за обучение по БДП, която е изградена по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Във фоайето на училището бе наредена изложба „Цвят в приказния свят“ с творби по творчеството на Георги Райчев. Програмата включи още инициативи за любителите на книгите „Приказки под липите“ и „Най-хубавото птиче“. Проведе се и Ден на отворените врати в училището, който предостави възможност за разходка из школото, както и кратка беседа.

IMG_2083IMG_2103IMG_2104IMG_2139IMG_2082
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн