50 нови дръвчета към мини гората на „Ате Пласт“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

2 (2)4 (1)На 2 декември 2022 г., петък, „Ате Пласт“ ООД, заедно със своите служители и в партньорство с ПроКредит Банк, засадиха 50 нови дъбови дръвчета в района на парк „Берое“. В инициативата се включиха и граждани с децата си, живеещи в района. Тя е част от от CSR програмата на компанията и е под наслов „Засади за БЪДЕЩЕ! Дай пример!“. Кампанията стартира още през 2020г., когато служителите на „Ате Пласт“ и техните семейства засадиха над 300 широколистни дръвчета в района Борова гора, за да поставят началото на мини гората на „Ате Пласт“. Те подканиха всички компании в региона да се включат и да обединят усилия, за да дишаме всички ние по-чист въздух.

„Това е една устойчива инициатива, зад която ние заставаме и ще продължим периодично да случваме в различни точки на града заедно с нашите служители. Казано е, че в живота си човек трябва да построи къща и да засади поне едно дърво. Е, ние построихме завод през тази година и засадихме 50 нови дръвчета във фонда на нашата мини гора.“ сподели Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ ООД.

Тази инициатива ще стане ежегодна за компанията като пролетното почистване под наслов „Да започнем на чисто“, което служителите на „Ате Пласт“ всяка година случват още преди да са избуели тревите в града. Компанията може да бъде ПРИМЕР за другите фирми в Стара Загора със своите устойчиви инициативи, които оказват положително въздействие и дават пример и на младите.

„Ате Пласт“ е и официален партньор в Стара Загора на инциативата „Капачки за бъдеще“ и събирателен пункт за пластмасови капачки. Целогодишно могат да се предават събраните от граждани капачки в един от двата завода на компанията, където ще се съхраняват и в последствие предадат. Само преди месец „Ате Пласт“ предаде отново солидно количество събрани капачки.

„Ате Пласт“ не спира да търси устойчиви решения в своя бранш, които да помогнат за намаляване замърсяването на околната среда. Следвайки целта си, да произвежда максимално ефективно с използване на минимално количество ресурси, компанията развива нова устойчива „зелена“ политика в посока намаляване на въглеродните емисии чрез увеличаване количеството превозван товар за същия обем, както и оптимизиране на излишното опаковане чрез оптимизиране на сгъването, плътно прилягане/ без излишен въздух и изтъняване на опаковката, запазвайки нейните качества.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн