21-то заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. откриха в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1696IMG_1681Двадесет и първото заседание на Комитета за наблюдение на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. откриха в Стара Загора. Начало на заседанието бе дадено от Десислава Георгиева, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР.

„Първо искам да благодаря на домакините – Община Стара Загора, както и на техния представител днес Красимира Чахова. Благодарение на тяхното съдействие и прекрасната програма, показваща града в пълния му блясък, успяхме да усетим духа на Стара Загора. Намираме се в една ключова година от програмния период и нашите усилия са насочени към завършването на предходната, но и към новите възможности. На целия екип на Управляващия орган на ОПРР също искам да благодаря за това, че са мобилизирани и с висока готовност да се справим с предизвикателствата пред нас”, обърна се към присъстващите зам.-министърът.

Приветствие отправи и зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова.“Добре дошли в Стара Загора! От името на Общината и кмета Живко Тодоров искам да поздравя членовете на Комитета за наблюдение на ОПРР и гостите от „Регионално развитие“ на Европейската комисия за избора на нашия град за провеждане на тази така важна среща и реализацията на Годишното информационно събитие. Считам, че градът ни е добър пример за успешно изпълнение на проектите, финансирани по ОПРР в периода 2014-2020 г. Основен акцент в работата на Общината бе обновяването на образователната инфраструктура, изграждането на устойчив градски транспорт, възстановяването и надграждането на градската среда и зелена инфраструктура. Стара Загора е зелен град и ние искаме да го запазим такъв. Искам да благодаря за подкрепата и доброто сътрудничество на Управляващия орган на ОПРР и Европейската комисия, защото без вашата помощ Стара Загора нямаше да бъде толкова добър град за живеене, какъвто е днес. Успех на форума!“, каза зам.-кметът Красимира Чахова.

В официалното откриване, с приветствени слова се включи и Анес Монфре, началник на отдела за България, Унгария и Словения, който отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство, както и програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и Фонда за справедлив преход на трите държави. Тя благодари на Община Стара Загора за топлото посрещане и сподели впечатления от обектите, посетени в предходните дни. „ Бях много развълнувана и впечатлена от срещата с вашите ученици в прекрасните нови училища. Радвам се, че имахме възможност да си поговорим заедно на различни теми. Местата, които посетих, са вдъхновяващи и оставят следа в съзнанието. Бъдещето на Стара Загора е обещаващо“, сподели с присъстващите тя. През изминалия ден заедно с част от участниците в днешната среща Анес Монфре посети старозагорското СУ “Иван Вазов”.

На заседанието беше представена информация и за подготовката на новият програмен период 2021-2027 г.

IMG_1629IMG_1650IMG_1664
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн