Кой български бранд се явява като генерален спонсор на футболния Берое?

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Publikacia BeroeЕдва ли има спортен фен, без значение от дисциплината, който да не е забелязал все по-осезаемото смесване между сайтовете за онлайн залози/букмейкъри и професионалната спортна сцена. Не е никак случаен фактът, че почти всички рекламни блокове, които са свързани с пряко излъчване на спортно събитие представляват реклами на хазартни оператори. Сайтовете за прогнози и игри са се превърнали в неделима част от спортната индустрия през настоящия век. През последното десетилетие букмейкърите станаха основни партньори и спонсори на българския и световен спорт и за това можем да съдим по огромния брой федерации, отбори, турнири и първенства, които се стопанисват благодарение на хазартните игри.

Родният букмейкър Efbet е генерален спонсор не само на отбори, но и на цели първенства. . Елитните първенства по футбол, баскетбол, волейбол са спонсорирани от хазартни оператори, а водещите клубове във въпросните дисциплини също генерират не малка част от бюджетите си именно чрез договорите за партньорство с големите букмейкъри, които оперират на наша територия. Разбира се, редица български таланти, които се състезават в индивидуални дисциплини също получават финансова и материална подкрепа от спонсорира в лицето на ефбет.

Едно от основните условия за получаване на лиценз за работа в България е партньорство със спортните федерации и клубове и тяхното подпомагане. Няма да е пресилено ако кажем, че огромна част от родния спорт ще бъде на прага на фалита, ако букмейкърските къщи не вливат пари в тази индустрия. Чудесен пример за добре функциониращо и животоспасяващо сътрудничество е това между старозагорския Берое и efbet. Българският хазартен оператор е генерален спонсор на заралии вече година и половина. През лятото на 2021-ва „зелено-белите“ изпаднаха в изключително неприятна позиция, след като ТЕЦ Марица Изток 2 прекрати финансирането на отбора. Тогава на преден план излезе именно Efbet, които се нагърбиха с покриването на основната част от бюджета на един от най-важните футболни клубове у нас. Благодарение на ефбет Берое успя да задържи важни хора от ръководството и от спортно-техническият щаб, които в крайна сметка запазиха професионалния статут на старозагорци и стабилизираха положението в един от най-обичаните български отбори за всички времена.

Букмейкърът осигури оставането и на Петър Хубчев, който бе един от най-важните хора в клуба във времена на мъгла и забуленост. Берое успя да задържи и да привлече футболисти, които в момента са апетитна хапка за редица родни и дори чуждестранни отбори, а евентуалната им продажба ще влее още повече средства в клубната каса. Но партньорството между онлайн казината и спортните клубове не се простира само на професионално ниво. Голяма част от приходите на клубовете, които биват генерирани от рекламните договори с букмейкърите, отиват за подпомагане на детско-юношеските школи. Подрастващите формации са може би най-важния капитал, с който спорта в България разполага днес и именно затова е от изключително значение неговото правилно развитие и подпомагане по всевъзможни начини. Спортните зали и стадиони също търпят своите ремонти и реконструкции благодарение най-вече на сключените договори за партньорство с букмейкърите.

Въпросните фирми наливат не малко средства и в изграждането на спортни площадки и реставрирането на игрища и зали в цяла България. Редица аматьорски турнири и състезания в най-различни дисциплини също се провеждат благодарение на подкрепата на въпросните фирми и техните филиали. Освен парични награди, организаторите имат възможността да се погрижат много по-добре за провеждането на цялостното събитие, да осигурят на пръв поглед незначими, но всъщност важни неща за турнирите – топки, облекла, вода, медицински лица и др.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн