Балетният спектакъл “Ана Каренина” на световния хореограф Лео Муич гостува в Опера Стара Загора на 10 декември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20220624-A9203121Спектакълът „Ана Каренина“ на водещия хореограф Лео Муич гостува на сцената на Опера Стара Загора на 10 декември от 19:00 часа. Гост-солисти на Международната балетна трупа на Опера Пловдив са премиер-солистите на Софийската опера и балет – Марта Петкова и Никола Хаджитанев, и Гилерме Алвеш – премиер-балетист на Хърватския народен театър в Загреб.

Значителна роля в „Ана Каренина“ е отредена и на оркестъра на Пловдивската опера, който интерпретира гениалната музика на Чайковски под палката на маестро Диан Чобанов. Солист на оркестъра е виртуозната цигуларка Лия Петрова.

Въпреки познанството си с Толстой, Чайковски никога не е създал музика по негови романи. Музикалната партитура на балетния спектакъл включва части от Симфонии Nо 5 и Nо 6 и Концерт за цигулка и оркестър.

Лео Муич е поставил свои хореографии в Американския балетен театър, Парижката опера, Щатсбалет Берлин, Национален театър Токио, Националните театри в Унгария, Словения, Хърватия и Сърбия. Той разказва „Ана Каренина“ чрез изразните средства на неокласическия балет с изразена чистота и индивидуалност на израза.

Балетната трупа на Опера Пловдив представи премиерата на „Ана Каренина“ в рамките на фестивала Opera Open 2022, гостува на Фестивала „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец и ще открие официално Новогодишния музикален фестивал в НДК в средата на декември.

Билети за гастрола на „Ана КАренина“ в Стара Загора се продават на касата на Операта и в мрежата на Ивентим.
316607817_912855973034942_6299502118315219103_n
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн