От „Зелени Балкани“ извършиха профилактични прегледи на птиците в старозагорския зоопарк

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8821IMG_8739Екипът ветеринарни лекари на Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“ проведе за първи път профилактичен преглед на птиците, обитаващи Зоопарк Стара Загора.

Бухали, лешояди, щъркели, ястреби, мишелови и зеленоглави патици бяха сред пациентите, които преминаха профилактичен преглед и обезпаразитяване днес под ръководството на д-р Руско Петров, управител на Центъра и докторант във ВМФ на Тракийския университет, и д-р Стефка Димитрова, главен лекар в Спасителния център.

Прегледът се осъществи в присъствието на ръководителя на старозагорския зоопарк д-р Ивелина Илиева, както и на доброволци, студенти по ветеринарна медицина и чуждоезична група от Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет с ръководител д-р Ройдев. Инициативата бе част от обучението им по хирургия на екзотичните животни.

Общото заключение на специалистите, участващи в прегледа е, че птиците имат добър здравен статус и нямат проблем да посрещнат студените месеци.

Като водещи експерти в лечението и рехабилитацията на диви птици в България, ветеринарните лекари на Спасителния център на „Зелени Балкани“ и занапред ще бъдат партньор на екипа на Зоопарк Стара Загора, продължавайки ползотворното си сътрудничество.

viber_изображение_2022-11-11_13-00-22-157IMG_8745
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн