Кръгла маса на тема „Зеленината в градовете – здраве, щастие, красота” ще се проведе в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Park 5 oktomvri fontan 660На 21-ви ноември, понеделник, от 13:00 до 15:00 ч. в зала „П. Р. Славейков“ в Стара Загора ще се проведе кръгла маса на тема „Зеленината в градовете – здраве, щастие, красота”. Събитието е по инициатива на Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и е подкрепено от Община Стара Загора.

Първият панел ще включи представяне на Асоциацията, както и номинирания за наградата на „Зелени градове за устойчива Европа” за 2022 г. проект на Станционната градина, дело на ланд. арх. Корнелия Маторова. По време на първата част на форума ще бъде обсъждана и съществуващата зеленина в градски условия и дадени насоки за обогатяването й.

Във втория предвиден панел на събитието ще бъде подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между АПДРБ и Община Стара Загора. Той ще ангажира страните да работят за още по-здравословна градска зелена среда. Ще бъде представена и част от работата на местната администрация в посока създаване на по-благоприятна среда за живеене.

Провеждането на семинара има за цел да насърчи диалога между професионалистите, институциите и обществото по въпросите, свързани с ползите от обширните зелени пространства.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн